Pronájem Varia nám usnadňuje začátek podnikání, říkají majitelky Perfect Storage

Pronájem Varia nám usnadňuje začátek podnikání, říkají majitelky Perfect Storage

Hledáte, kde bezpečně uskladnit nábytek nebo třeba jízdní kola? Pak jste možná narazili na českou firmu Perfect Storage , které provozuje skladovací kóje. Právě otevírá svůj druhý pražský sklad a zároveň slaví druhý měsíc od založení.

Hledáte, kde bezpečně uskladnit nábytek nebo třeba jízdní kola? Pak jste možná narazili na českou firmu Perfect Storage, které provozuje skladovací kóje. Právě otevírá svůj druhý pražský sklad a zároveň slaví druhý měsíc od založení.

Původně jsme pracovaly pro norskou firmu, která ale ze střední a východní Evropy odešla. Dva roky jsme připravovaly svoje podnikání a asi před rokem začalo naše hledání nejlepšího ERP systému,” popisuje Markéta Cajthamlová, jak se Soňou Fialovou začínaly.

K Variu přes průzkum trhu

Norská firma, ve které pracovaly, používala ERP systém od britského dodavatele. Ten ale zavrhly. „Perfect Storage měla být ryze česká firma s českým dodavatelem ERP systému, na kterého se budeme moci spolehnout,” vysvětluje Cajthamlová. Udělaly si průzkum trhu a navštívily kolem 7 firem.

Nakonec nám v hledáčku zůstaly dvě. Jedna z nich ale nebyla schopná zvládnout všechny naše požadavky, a tak byl Altus Vario jasný vítěz,”  říká Cajthamlová. Svou roli hrály také reference. „Impulsem pro spolupráci s Variem bylo i doporučení ředitele HR oddělení firmy Cushman & Wakefield,” říká Cajthamlová.

Úpravy Varia pro skladovací firmu

Pro Perfect Storage museli vývojáři Altusu doplnit systém o 4 unikátní funkce na míru:

  1. propojení modulu Půjčovna s Evidencí smluv
  2. doplnění tiskových formulářů o nové údaje
  3. implementace PIN kódů pro zákazníky do systému
  4. propojení systému se zabezpečovacím softwarem

Do budoucna budou ve firmě potřebovat další funkce, třeba reportování. „Zatím je pro nás úplně všechno nové, nejen Vario. Všichni v Altusu jsou naštěstí vstřícní a snaží se řešit naše problémy,” říká Soňa Fialová.

S Variem pracují v šestičlenné firmě úplně všichni. „Když za námi přijde konzultant Varia, dáváme pozor a děláme si poznámky. Pak sedíme sami u počítače a občas se nemůžeme v zápiscích hned zorientovat, směje se Cajthamlová a dodává, „opravdu jsem ocenila možnost pronájmu Varia. Platíme měsíční licenci a to je do začátku podnikání skvělé.