Pro E15.cz. jsme se rozpovídali o digitalizaci mzdové agendy

Pro E15.cz. jsme se rozpovídali o digitalizaci mzdové agendy

Je tady začátek roku a s ním opět přichází administrativa spojená se zúčtováním daně. O tom, jak vám nejen s růžovým prohlášením pomůže digitalizace, hovořila naše mzdová specialistka v článku pro portál E15.cz.

Není pochyb o tom, že digitalizace představuje vynikající způsob, jak vaší firmě otevřít novou dimenzi správy firemních agend.

Díky jejich převodu do elektronické podoby nejen urychlíte a zpřehledníte vnitropodnikové procesy, ale rovněž ušetříte velké množství práce svým zaměstnancům. A kdy jindy je vhodné mluvit o digitalizaci agend než na začátku roku, kdy vaši pracovníci řeší starý známý „růžový formulář“, neboli prohlášení poplatníka daně?

Právě na digitalizaci mzdové agendy se zaměřil článek na internetovém portálu E15 zabývající se zpravodajstvím z politiky, byznysu, ekonomiky a financí. Výhody digitalizace zde popisovala Zdeňka Cmíralová, mzdová specialistka ERP systému Vario, která se zmiňovala také o nové webové aplikaci Varia B2E – Zaměstnanecký portál.

„Všichni víme, jak to vypadalo, když přišla první vlna pandemie covid-19. Přesun na home office odkryl problém, jak má zaměstnanec prokazatelně předávat mzdové účetní potřebné dokumenty, když nechodí do kanceláře… Proto jsme vyvinuli aplikaci, díky které zaměstnanci nemusí nikam chodit,“ popsala Zdeňka v textu důvody, proč vlastně aplikace vznikla.

Jaké konkrétní výhody tedy vlastně digitalizace v oblasti mzdové a personální agendy přináší? A povoluje vůbec něco takového česká legislativa? Odpovědi na tyto i další otázky naleznete v článku, na který se dostanete přes odkaz níže.

PŘEČÍST ČLÁNEK NA E15.CZ