5 tipů na rychlejší práci pomocí webové aplikace Altus Portal

5 tipů na rychlejší práci pomocí webové aplikace Altus Portal

Zaprášené šanony v archivu, spousta faktur připravených k podpisu, nejasnosti kolem zastupování lidí na dovolených, spousta tištěných směrnic pro nové zaměstnance... Přesně tyhle starosti vám odpadnou díky webové aplikaci Altus Portal , se kterým snadno najedete na pohodlnou bezpapírovou kancelář a přehlednou databázi dokumentů.

Zaprášené šanony v archivu, spousta faktur připravených k podpisu, nejasnosti kolem zastupování lidí na dovolených, spousta tištěných směrnic pro nové zaměstnance… Přesně tyhle starosti vám odpadnou díky webové aplikaci Altus Portal, se kterým snadno najedete na pohodlnou bezpapírovou kancelář a přehlednou databázi dokumentů.

Podívejte se na našich 5 vychytávek v Portalu, se kterými vám půjde práce od ruky.

1. Portal pomůže více lidem, než si možná myslíte

V účtárně mají přehled stavu schvalování faktur, personalisté si pochvalují úsporu práce při nástupu nového zaměstnance a manažer má vždy on-line přístup k potřebným dokumentům, fakturám a reportům. To je jen pár příkladů toho, co vše Portal umí. A stejně tak aplikace Altus Portal urychlí práci i na dalších odděleních, včetně výroby či skladu.

V každém oddělení si v Portalu snadno vytvoří vlastní databázi znalostí. Tu si může spravovat každý uživatel i sám pro sebe – Portal funguje jako složka dokumentů s přehlednou stromovou strukturou.

V Portalu spolu mohou zaměstnanci sdílet návody na jednotlivé činnosti, pracovní postupy, zápisy z porad, ale třeba i jídelní lístky oblíbených restaurací. Díky intuitivnímu a jednoduchému editoru si Portal oblíbí opravdu každý. Jednoduše založíte třeba i hlasování o termínu firemního večírku.

Budete na firemním večírku hrát stolní fotbal nebo si uděláte si ochutnávku vín? V Portalu spustíte hlasování a ještě v ten den budete vědět, čemu dávají kolegové přednost, aniž byste je po jednom obcházeli.

2. Díky verzování a historii dokumentů máte vždy přístup k aktuální verzi

Portalu se vám nestane, že byste měli několik verzí směrnice a nevěděli, která z nich je platná. Vždy je totiž zveřejněná pouze jedna – ta aktuální.

Pokud vydáváte každý rok novou směrnici, třeba jen s drobnými úpravami, vidí lidé vždy jen aktuální variantu. V historii ale najdete všechny verze, které je možno mezi sebou porovnat a jednoduše zobrazit provedené změny.

3. Nástup nového zaměstnance

Směrnice o bezpečnosti práce, požární směrnice, etický kodex firmy a mnoho dalších dokumentů a pracovních postupů musí znát ve firmě každý zaměstnanec. Při nástupu nováčka se pak tisknou stohy dokumentů a řeší podpisové archy.

Pokud máte všechny takové dokumenty uloženy v Portalu, stačí, že personalistka na pár kliknutí přiřadí nového pracovníka do správných skupin a Altus Portal mu automaticky pošle odkazy na všechny aktuální dokumenty, se kterými se nováček musí seznámit. Na jednom místě pak jednoduše podpisy zkontrolujete – a navíc, zapomnětlivce snadno upomenete pomocí funkce Urgovat podepsání”.

4. Portal se postará o vaši práci, když budete na dovolené

Chystáte se na delší dovolenou, jenže v práci máte na starosti schvalování faktur, které nepočkají. Jak to udělat, aby vaši práci včas vyřídil někdo jiný a nic mu neuteklo?

Portalu si jednoduše zadáte délku dovolené a svého zástupce. Portal pak bude ke schvalování faktur vybízet vašeho kolegu – ale nebojte, pouze po dobu vámi zadané dovolené.  A pokud byste snad přesto chtěli něco z dovolené zkontrolovat – není problém. Portal máte s sebou všude tam, kde máte k dispozici webový prohlížeč.

5. Veďte systém managementu jakosti podle norem

Pokud jste se rozhodli pro řízení podle mezinárodní normy ČSN EN ISO 9001/2001, bude pro vás Portal cenným pomocníkem. Systém totiž úspěšně prošel audity a je certifikovaný i pro:

  • ISO 17025,
  • ISO 13485,
  • ISO 14001
  • a Správnou výrobní praxi SUKL.

Zeptejte se nás na Portal třeba na našem Facebooku. Anebo si rovnou objednejte prezentaci systému, kde vám náš Portal rádi zdarma předvedeme.