Elektronická evidence tržeb se blíží mílovými kroky. Vaše Vario bude včas připraveno

Elektronická evidence tržeb se blíží mílovými kroky. Vaše Vario bude včas připraveno

Restauratéři a hoteliéři se budou s EET potýkat už od prosince, maloobchodníci a velkoobchodníci jsou na řadě od března a na ostatní EET čeká až v roce 2018. Při všem tom shonu pro vás máme aspoň jednu dobrou zprávu : Vario vám s EET pomůže .

Restauratéři a hoteliéři se budou s EET potýkat už od prosince, maloobchodníci a velkoobchodníci jsou na řadě od března a na ostatní EET čeká až v roce 2018. Při všem tom shonu pro vás máme aspoň jednu dobrou zprávuVario vám s EET pomůže.

Ve Variu se už na elektronickou evidenci pilně připravujeme, aby byla dostupná od druhé poloviny listopadu.

Jak bude fungovat EET ve Variu

  1. Do Varia přidáme novou agendu s názvem EET.
  2. Agendu EET si aktivujete pouze v případě, že budete tuto funkcionalitu potřebovat.
  3. Aktivací agendy EET si zajistíte i dostupnost potřebné funkčnosti ze souvisejících modulů – jde především o moduly Pokladna, Interní doklady, Vydané doklady, ale i Prodejna nebo Půjčovna.
  4. Instalaci nové agendy nemusíte řešit, EET si aktivujete obdobným způsobem jako třeba Elektronická podání či Parametry a bude k dispozici všude tam, kde řešíte platby v hotovosti, kartou či poukázkou.
  5. Cena Agendy EET je 1 500 Kč/firma (DIČ). EET je zcela novou legislativou a novou součástí Varia.

Co dělat, když vypadne internet? I na to Vario myslí

Zkuste se na chvíli vcítit do situace, kdy ve vašem obchodě na celé dopoledne přestane fungovat internet. Zákazníky ovšem nezajímá, že nemáte kódy na účtenky – chtějí u vás nakoupit hned a bez zdržování.

Pokud ve vás taková situace už dopředu vyvolává jen samé otázky, rovnou vás uklidníme. Agenda EET bude připravená i na případy, kdy vám nepřijde fiskální identifikační kód do 2 vteřin.

Vario automaticky přiřadí k dokladu unikátní dočasný kód a po připojení k internetu můžete ihned zadat odeslání datové zprávy i s kódem na finanční úřad. V agendě EET budete mít vždy přehled o tom, jestli všechny zprávy o tržbách v pořádku odešly na finanční úřad nebo nějaké zbývají k pozdějšímu odeslání.

Pokud vás zajímají novinky z Varia, legislativy nebo třeba čekáte na další článek o EET, sledujte náš Facebook a Twitter a budete stále v obraze.