Evidujte on-line tržby ve Variu hromadně v doplňku EET e-shop

Evidujte on-line tržby ve Variu hromadně v doplňku EET e-shop

Není to tak dlouho, kdy finanční správa na začátku února vydala pokyn , jak mají podnikatelé evidovat své on-line platby . V Altusu jsme na dokument okamžitě zareagovali a ještě před startem 2. vlny elektronické evidence připravili doplněk EET e-shop. Vyřeší evidenci vašich on-line plateb rychle a pohodlně.

Pokud přijímáte své tržby on-line, řiďte se při evidování jedním ze dvou postupů finanční správy:

  1. Tržbu stačí zaevidovat až v okamžiku, kdy se o ní dozvíte. Pokud zákazník udělá objednávku o půlnoci a hned pošle peníze, stačí je zaevidovat až ráno, kdy objednávku objevíte.
  2. Nebo platbu zaevidujte v okamžiku, kdy vám ještě platební brána neoznámila platbu, ale o objednávce už víte a odesíláte zboží nebo poskytujete službu. Pokud třeba prodáváte návody a zákazníci vám platí přes platební bránu, obvykle dostane váš klient svůj návod dříve, než máte vy peníze na účtu.

Objednávky, které přišly přes noc nebo o víkendu, zaevidujete díky doplňku EET e-shop hromadně. Ráno při vyřizování objednávek tak nebudete odesílat účtenky ručně po jedné, ale zpracujete je a odešlete zároveň.

Odesílejte do EET jen ty doklady, které musíte

Málokterý obchodník začíná všechny své tržby evidovat v jediné vlně, protože jeho tržby do žádné jiné nespadají. Obvykle ale chtějí mít podnikatelé klid, a tak začnou evidovat všechno od 1. fáze, do které spadají.

S doplňkem EET e-shop evidujete vždy jen ty doklady, které skutečně musíte. Jak na to? Otevřete si dialog Možnosti EET a podívejte se na kartu Doplněk EET e-shop. Zde si

  1. zvolíte knihu,
  2. v knize vyberete z nabídky typy dokladů.

Díky tomu si v každé knize předem určíte, které doklady budete odesílat do EET a které zatím ne.

V dialogu Možnosti EET si rovnou nastavte i datum, odkdy potřebujete doklady odesílat. Funkce se jmenuje Používání EET zahájeno a po vyplnění data budete mít jistotu, že při hromadném odesílání tržeb v datových zprávách omylem neodešlete příjmy, které jste neměli povinnost odesílat.

Doplněk EET e-shop získáte snadno z Vario shopu

Doplněk EET e-shop si pořídíte ke svému modulu Elektronická evidence. EET e-shop získáte ve Vario shopu a nainstalujete podle návodu. EET e-shop spustíte příkazem, který je součástí agendy EET:

  1. klikněte na Nástroje agendy/Doplňky, pokud máte moderní vzhled Varia
  2. nebo klikněte na Agenda/EET e-shop, pokud máte klasickou verzi.

Doplněk platí pro jednu účetní jednotku. Pokud spravujete ve svém Variu více účetních jednotek, potřebujete doplněk pro každou z nich zvlášť.

Přečtěte si více o nastavení a používání doplňku.

 

Chcete mít pořád přehled o všem novém, co Vario připravuje? Sledujte nás na Facebooku Twitteru a budete v obraze