Nové implementace Varia

Nové implementace Varia

Altus Vario nasazen v nových společnostech. Přečtěte si o přínosech a výhodách, které jim přineslo naše řešení.

Altus Vario nasazen v nových společnostech. Přečtěte si o přínosech a výhodách, které jim přineslo naše řešení.

Destiny Distribution, s. r. o

Destiny Distribution podniká ve sféře maloobchodního a velkoobchodního prodeje sportovního oblečení, bot, lyží a vybavení pro skateboarding a snowboarding. Společnost má centrální sklad, 17 poboček (prodejen) po celé České republice a provozuje e-shop.

Ekonomický systém Vario je umístěn na SQL serveru, který je mimo centrálu. Všichni uživatelé pracují on-line pomocí služby terminálového serveru. Uživatelé na pobočkách mají specifická oprávnění vázaná na jednotlivé číselné řady pro čtení a úpravy.

K obsluze obchodních aktivit byla nasazena většinu modulů z kompletu software Altus Vario. K nákupu a prodeji firma používá ceníky a kategorie cen, čtečky a tiskárny čárových kódů.

Protože převážná část zakázek pochází z e-shopu, byla implementována rozšíření, usnadňující obsluhu opakujících se aktivit:

  • Modul Expedice k evidenci odesílaného zboží a zásilek prostřednictvím smluvních přepravců a k tisku podkladů a štítků k zásilkám.
  • Doplněk Čárové kódy pro export dat z Varia do čtečky a import dat ze čtečky čárových kódů do Varia.
  • Řešení Rezervace pro automatické rezervace skladu dle skladové fronty. V praxi to znamená, že pokud se nenajde produkt na zadaném skladě a je nastavena skladová fronta, rezervuje se zboží z dalšího skladu a pošle se požadavek na přeskladnění.
  • Doplněk Import Katalogu z XLS pro hromadné importy i do uživatelských polí.
  • Doplněk Umístění Destiny pro hromadnou editaci množstevní skupiny Umístění na dokladech.

Euro VAT Reclaim, s. r. o.

Euro VAT Reclaim se zabývá finančním a daňovým poradenstvím. Ve výběrovém řízení dalo vedení firmy přednost komplexnímu podnikovému systému Altus Vario. Implementace probíhala v několika krocích. Nejprve jsme zpracovali podrobnou analýzu nasazení systému a po jejím odsouhlasení byl program instalován. Data Altus Vario jsou uložena na SQL serveru. Uživatelé se k datům připojují přes lokální síť.

Firma ke své běžné činnosti využívá především agendy modulů Adresář, Banka, Vydané doklady, Zakázky a Sklad.  Vzhledem k zaměření společnosti jsme naprogramovali a do ERP systému implementovali hned několik speciálních rozšíření:

  • Doplněk Cash Back automatizuje přepočet částky související s vracením daně z přidané hodnoty v různých státech. Po zadání (úřady akceptované) částky k vrácení dojde k přepočtu částky DPH v cizí měně na koruny dle kursu a k vložení částky do položky dokladu Zakázka. Pole Akceptovaná částka v měně, Kurs (a také Měna, Stát atd.) jsou uživatelská pole.
  • Doplněk Export do XML exportuje podklady pro daňovou správu do formátu xml. Doklady se zadávají buď ručně a nebo se importují z Excelu.

Virtshop CZ, s. r. o.

Náš dlouholetý uživatel Vario 11 se rozhodl přejít na moderní verzi Vario 12. Data umístěná na souborovém serveru analýza doporučila přesunout do SQL úložiště a ke společným datům přistupovat on-line jak z jednotlivých stanic v síti, tak přes terminálový server.

Původní data (odběratelé, dodavatelé, zboží atd.) byla zbavena duplicit a dalších chyb a teprve po tomto „očištění“ proběhl testovací převod dat, během něhož byly odstraněny drobné nedostatky. V poslední fázi byl ověřen praktický provoz a logická správnost převodu. Vyladili jsme nastavení systému pro jednotlivé skupiny uživatelů tak, aby pořizování dat bylo racionální a uživatelé snadno získali potřebné informace. Reálné užívání nové verze pak již nepředstavovalo žádné závažnější komplikace. V rámci upgrade jsme převedli i tiskové formuláře a osvědčená rozšíření původního systému:

  • Import katalogu a ceníků ze souboru aplikace MS Excel
  • Štítky PPL
  • Export faktur pro podání online
  • Import čísel balíků
  • Platby přepravcům

Virtshop CZ provozuje velkoobchod, maloobchod s erotickým zbožím a e-shop s diskrétní zásilkovou službou. Přínosy nasazení nové verze Varia jsou zrychlení přímého prodeje a prodeje na zakázku, rozšířený reporting prodejů z aktuálního skladu a výrazné zjednodušení práce s doklady. Společnost navíc ocenila dostupnost kvalitní dokumentace včetně příkladů a nástrojů SDK pro Vario 12 dovolující vytvořit množství funkcí přesně na míru. Díky tomu proběhl převod aplikace, umožňující propojení nového Varia s internetovým obchodem, hladce.

Animal Central, s. r. o.

Animal Central je výhradní zástupce světových výrobců produktů pro koně v České republice. V kamenné prodejně, ale především internetovým prodejem nabízí stájové a jezdecké potřeby, krmné doplňky a kosmetiku.

Nasazený informační systém Vario 12 nahradil zastaralý konkurenční software. Společnost ke své tuzemské a zahraniční obchodní činnosti využívá všechny agendy Varia, především Zakázky, Skladové doklady a moduly Adresář a Prodejna. Již při sestavování návrhu řešení implementace bylo přihlíženo k propojení software Vario s několika provozovanými e-shopy.

Metrostav, a. s.

Divize 3 společnosti Metrostav je divizí výrobní, která je zaměřena především na inženýring v segmentech staveb občanských, průmyslových a bytových. Vyrábí a dodává ocelové konstrukce zejména pro mostní technologie, velkokapacitní nádržové systémy, složité střešní velkoplošné konstrukce i nosné ocelové konstrukce různých technologických, průmyslových a skladových objektů. Nasazením systému Altus Vario řeší především správu skladového hospodářství s využitím off-line čteček čárových kódů ve výdejnách materiálu.

Sigma České Budějovice, spol. s r. o.

Narůstající počet podnikatelských aktivit přiměl společnost k přechodu ze systému Vario 11 na moderní podnikové řešení Altus Vario 12.

Společnost vyrábí různé ocelové svařence, zábradlí a schodiště. V zastoupení rakouských firem prodává a servisuje komunální čisticí techniku. Své služby nabízí též v turismu.