O.K. SERVIS BioPro oceňuje na Variu automatickou expedici zakázek

O.K. SERVIS BioPro oceňuje na Variu automatickou expedici zakázek

Efektivní vyřizování přijatých objednávek a řízený sklad potřebovala česká společnost O.K. Servis BioPro dodávající laboratorní přístroje, diagnostiku, ingredience a technologická zařízení.

Efektivní vyřizování přijatých objednávek a řízený sklad potřebovala česká společnost O.K. Servis BioPro dodávající laboratorní přístroje, diagnostiku, ingredience a technologická zařízení.

Firma má velké obraty zboží a od našeho ERP systému očekávala automatizaci expedice zakázek podle dostupného množství. Připravili jsme pro ně proto úpravu Varia na míru. Zaměstnanci společnosti nyní pohodlně zvolí zboží k expedici podle různých kritérií, jako jsou Datum expedice, Druh dopravy nebo Rezervované zboží.

Při odesílání se pak automaticky vytvoří všechny doklady potřebné k výdeji zboží a jeho dodání odběrateli – tedy faktura, dodací list a další. Všechny dokumenty se uloží v jednom balíčku na datovém serveru ve firmě. Odpovědní lidé pak k těmto souborům dostanou přístup.

Dokumenty k odesílaným zásilkám jsou tak dostupné na jednom místě pro všechny pracovníky společnosti. Ti je můžou podle potřeby prohlížet, posílat nebo tisknout.

Výdej zboží usnadnily čtečky čárových kódů

Řízení skladů pak O.K. SERVIS BioPro vyřešil vlastním systémem, ve kterém má každá položka evidované skladové místo. Skladníci přijímají a vydávají zboží pomocí přenosných čteček čárových kódů.

Díky nim se eliminují chyby, které vznikaly při výdeji podle tištěných seznamů. Systém totiž navádí skladníky, aby vydali zboží přesně podle připraveného expedičního příkazu.