Přispěli jsme na nemocniční vozový park

Přispěli jsme na nemocniční vozový park

Pomohli jsme dobré věci. Přispěli jsme na nákup sociálního vozidla pro nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze.

Na začátku letošního roku jsme se zapojili do celonárodního projektu Sociální automobil a přispěli jsme na zakoupení vozu Dacia Dokker.

Víceúčelové vozidlo bude pomáhat v nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. Nemocnice se mimo jiné věnuje domácí a paliativní péči a vozidlo bude využívat k převozu mentálně a zdravotně postižených pacientů upoutaných na lůžko.

Akci Sociální automobil pořádá reklamní agentura Kompakt od roku 1997. Během 24 let se jí za pomoci soukromých a firemních příspěvků podařilo po celém území republiky s úspěchem předat již 790 automobilů, které pomáhají s převozem mentálně či tělesně postižených a přestárlých spoluobčanů. Praxe je bohužel taková, že vozový park je v ústavech a zařízeních, která se tyto lidi starají, zpravidla ve velmi špatném technickém stavu a pacienti jsou převáženi vozidly, jejichž stáří se blíží i dvaceti letům. Přeprava vozíčkářů či postižených upoutaných na lůžko, je tak často vyloženým hazardem.

Nyní se k přispěvatelům z oblasti soukromého sektoru přidala i Solitea Vario. Vůz pomůže nemocnici k lepší mobilitě a přispěje k integraci postižených a nemocných lidí do společnosti.

Přejeme zaměstnancům i jejich pacientům z nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského, ať jim vůz dlouho a dobře slouží.