ERP systém Vario na stránkách iDnes.cz – víte, jak vyplnit růžový formulář?

ERP systém Vario na stránkách iDnes.cz – víte, jak vyplnit růžový formulář?

Přemýšlíte, jak vyplnit Prohlášení poplatníka k dani z příjmu fyzických osob? Naše mzdová specialistka Zdenka Cmíralová na toto téma hovořila v článku pro portál iDnes.

Prohlášení poplatníka k dani z příjmu fyzických osob neboli „růžový formulář“ je každoroční záležitostí důvěrně známou všem zaměstnancům a brigádníkům. Díky němu si mohou zaměstnanci nárokovat slevy na daních odváděných státu a ušetřit tak nemalé peníze.

Ne každý pracovník ale ví, jak správně růžový formulář vyplnit, a řada lidí se zbytečně připraví o možnost si odváděnou částku snížit.

Pokud si nejste jistí, zda prohlášení vyplňujete správně, může vám pomoci kvíz na portále iDnes.cz dostupný na odkazu níže. V doprovodném článku pak naleznete i několik užitečných rad od Zdeňky Cmíralové, mzdové specialistky ERP systému Vario. Pro redakci iDnesu hovořila nejen o tom, kdo všechno má na slevu na daních nárok, ale také o možnostech elektronického potvrzení formuláře. Rovněž vám poradí i postup v případě, že jste minulý rok prohlášení nevyplnili a měli jste na slevu na dani nárok.

Přečíst článek na iDnes.cz