Vario zajišťuje SKY Tradu veškerou firemní agendu

Vario zajišťuje SKY Tradu veškerou firemní agendu

Jak může pomoct ERP systém Vario firmě, která nabízí služby v oblasti poskytování internetu, IT či satelitní televize?

Plzeňský poskytovatel internetu SKY Trade si zvolil ERP systém Vario už při svém zrodu. Zaměstnanci ho znali z minulosti a byli spokojení, proto se management rozhodl Vario implementovat i do nově vznikajícího podnikání.

Tým čtrnácti zaměstnanců se zabývá poskytováním internetu, IT službami, EET, bezpečnostními kamerami a satelitní televizí. Celkem se starají o 2500 zákazníků, z čehož vyplývaly stěžejní požadavky na výběr ERP systému. Těmi byly evidence smluv a fakturace.

S Variem už od prvopočátků

Na základě předchozích zkušeností s Variem si dokázali systém ve firmě SKY Trade sami nainstalovat a prakticky celý rozchodit. S hepldeskem řešili poté už jen detaily. Implementace byla bezproblémová, a tak za krátkou dobu běželo již vše jako po drátkách.

Pomocník ve všech oblastech

S čím Vario ve firmě pomáhá? Dá se to říct i velmi stručně: s celým chodem firmy. Klíčovou funkcí je ovšem evidence smluv a na ní navazující automatická fakturace. U všech 2.500 zákazníků je ve Variu zadáno, jakým způsobem, za jaké služby a jak často se má fakturovat.

„Z evidence smluv Vario automaticky generuje faktury pro 2.500 zákazníků. To je základ pro efektivní fungování celé firmy,“ popisuje Václav Kubík, jednatel firmy Sky Trade.

Přečíst celou případovou studii