Pozvánka na webinář: Whistleblowing – (nejen) povinná legislativa

Pozvánka na webinář: Whistleblowing – (nejen) povinná legislativa

Registrujte se na bezplatný webinář a připravte se na legislativní změnu, která se valí na Českou republiku. Zavádí povinnost zřízení interního kanálu pro hlášení nekalého jednání pro firmy nad 25 zaměstnanců.

Whistleblowing – pojem, který se začíná skloňovat čím dál tím častěji. Představit si pod tím můžete upozornění na porušování zákonů, etických kodexů či jiných pravidel.

Zpozornět by měly především firmy, které mají více než 25 zaměstnanců. Tyto firmy totiž budou muset nově zřídit interní kanál, prostřednictvím kterého mohou zaměstnanci nahlašovat právě ilegální, nemorální či jinak nesprávné jednání.

Nejde však jen o splnění legislativy. Pokud si firma vyřeší otázku whistleblowingu, může se těšit na řadu dalších přínosů. Firmy např:
• řeší o 46 % méně negativních zmínek v mediích,
• odkryjí 43 % nelegálního chování,
• odhalí 3krát více podvodů než při auditech.

Registrujte se na webinář zdarma

Připravili jsme pro vás webinář, kde vám whistleblowing představíme z pohledu práva i praxe.

Webinář je zdarma a proběhne 29. 3. v 10:00 hod. Pro registraci můžete využít níže uvedený odkaz.

REGISTROVAT SE NA WEBINÁŘ

 

Na koho se můžete těšit?

• Matěj Štochl – zástupce Solitey, který vás bude webinářem provázet.
• Jan Sláma – zakladatel platformy Nenech to být, který odkryje lidský rozměr whistleblowingu a přinese praktické příklady firem, které už mají whistleblowing vyřešený.
• Tomáš Kafka – zástupce společnosti Ernst & Young v oblasti protikorupčních opatření, který odpoví na všechny klíčové otázky z pohledu práva.