Zjednodušte si obchodování se zahraničím. Vario přiřadí platby k účtům v různých měnh automatickyác

Zjednodušte si obchodování se zahraničím. Vario přiřadí platby k účtům v různých měnh automatickyác

Auta , počítače nebo třeba materiály jako sklo a papír . Právě tyto komodity patří k zásadním položkám na seznamu českých vývozních artiklů. Export je pro Českou republiku velmi důležitý: v roce 2015 vyvezly české firmy zboží za 3,88 bilionů korun , za rok 2016 ekonomové předpovídají dosažení hranice 4 bilionů .

Autapočítače nebo třeba materiály jako sklo a papír. Právě tyto komodity patří k zásadním položkám na seznamu českých vývozních artiklů. Export je pro Českou republiku velmi důležitý: v roce 2015 vyvezly české firmy zboží za 3,88 bilionů korun, za rok 2016 ekonomové předpovídají dosažení hranice 4 bilionů.

Kromě toho je pro české firmy čím dál tím důležitější i dovoz. Využívají především zahraničních materiálů a polotovarů, jako jsou například pneumatiky nebo kovy. Skoro půlku českého dovozu přitom obstarávají sousední státy.

Vario vám pomůže. Pohlídá, abyste neutráceli za bankovní poplatky

Aby mohly české podniky dobývat zahraničí, potřebují oporu v kvalitním ekonomickém systému a specializované funkce na míru pro exportéry. Přesně na takový požadavek reagujeme funkčností nazvanou Bankovní účet dle měny dokladu. Díky ní budete mít pořádek v platbách a účtech vedených v zahraničních měnách.

České společnosti se dostávají do následující situace:

  1. Firmy, které obchodují se zahraničím, mívají více účtů vedených v různých měnách.
  2. Vystavují zakázky a následně faktury v různých měnách.
  3. Firmy si musí hlídat, aby platby v měnách byly hrazeny na příslušné účty a vyhnuly se tak zbytečným bankovním poplatkům.

Jenže často je náročné všechny platby ohlídat a ručně zadat. Proto čím dál tím víc firem spoléhá na doplněk Varia, který automaticky podle vašeho počátečního nastavení přiřazuje platby ke správným účtům a nedovolí vám udělat chybu.

Zkuste automatické přiřazení účtů na 1 měsíc zadarmo

Doplněk pořídíte ve Vario Shopu a snadno si ho stáhnete a nainstalujete. Jak to funguje, testujte celý měsíc zadarmo ve Vario demoverzi. Doplněk zvládne neomezený počet bankovních účtů a můžete ho ve vaší firmě začít používat kdykoliv.

Jaké jsou hlavní výhody funkcionality Bankovní účet dle měny dokladu?

  • Zbytečně neplatíte bankovní poplatky.
  • Netrávíte hodiny ručním přiřazováním plateb a účtů.
  • Nehrozí chyby v přiřazování účtů.
  • Před objednáním doplňku ho můžete celý měsíc testovat zadarmo.