Podpora růstu e-shopu a vyřizování objednávek za 15 minut díky Variu

Podpora růstu e-shopu a vyřizování objednávek za 15 minut díky Variu

Česká firma INVITAL Aqua hledala ERP systém schopný podpořit růst e-shopu, zbavit zaměstnance závislosti na tužce a papíru a zefektivnit skladové řízení. Vše uvedené se díky vlastnostem Varia podařilo.

Přejít na případovou studii

 

Jak odbrzdit růst e-shopu?

Firma INVITAL Aqua provozuje e-shop rostlinna-akvaria.cz – největší internetový obchod s jezírkovým vybavením a potřebami pro akvaristiku a teraristiku v Evropě. Pro jeho provoz původně sloužil jednoduchý podnikový systém navržený samotnou firmou, ten ale s růstem e-shopu postupně přestal stačit. Důvodem byla především závislost na papírových dokumentech, což výrazně zpomalovalo vnitropodnikové procesy a vyžadovalo velkou míru ručního přepisování.  

INVITAL Aqua se proto začali porozhlížet po novém ERP systému, který by všechny uvedené neduhy vyřešil a zároveň podpořil další růst e-shopu. Vítězem se stalo Vario, které zástupce INVITAL Aqua oslovilo především svou variabilitou. Jak totiž říká jednatel Vít Hellebrand: „Často potřebujeme dělat věci nám na míru a zkoušet si je, což nám ostatní systémy neumožňovaly.“ 

Vario srdcem celé firmy

Vario se posléze stalo srdcem celé společnosti, a kromě stěžejních oblastí e-shopu a skladového řízení pomáhá i v řadě dalších agend. Díky Variu se firmě podařilo nejen výrazně zrychlit práci ve skladu a digitalizovat účetnictví, ale zároveň i podstatně zkrátit dobu potřebnou pro vyřizování objednávek díky automatizovanému workflow. To nejen snížilo chybovost takřka na nulu, ale také umožnilo odbavovat objednávky do 15 minut od přijmutí a snížit nároky na personál. Jak říká Vít Hellebrand: „To, co v jiných firmách musí dělat několik lidí, u nás zvládne automat nebo 1 dohlížející člověk.“ 

S jakými dalšími agendami Vario firmě pomáhá a jaké jsou podle vedení největší přínosy? To se dozvíte v  případové studie na odkazu níže.  

Přejít na případovou studii