Yssen Tools šetří stovky hodin práce díky řešení Vario WMS

Yssen Tools šetří stovky hodin práce díky řešení Vario WMS

Česká firma Yssen Tools se trápila s fungováním skladu - neustálé hledání, papírování, nekonečné inventury, pomalé vyskladňování... Nechali si poradit od odborníků ERP systému Vario a rozhodli se pro řešení Vario WMS.

Jak zvládat 8.000 položek na skladu?

Yssen Tools patří mezi přední české dodavatele profesionálního nářadí a vybavení pro firmy. Rovněž jde o součást skupiny Yssen Group slučující dalších šest podniků s různým zaměřením. Od roku 2010 v Yssen Tools používají ERP systém Vario, jenž nahradil starší, již nevyhovující řešení, a umožnil sloučit firemní agendy do jednoho systému. 

Co se skladů týče, zpočátku s tím nebyl žádný problém, firmě vyhovovala klasická skladová evidence v systému. Postupem času se ale sklad rozrostl až na 8000 položek, řadu z nich odebíralo tisíce maloobchodních zákazníků přes e-shop.

Vyhledávání položek bylo pomalé, chod skladu z velké míry závisel na jedné konkrétní osobě a inventura zabrala i několik týdnů. Zástupci Yssen Tools sdělili své starosti odborníkům ERP systému Vario, nechali poradit a rozhodli se pro řešení Vario WMS.

Čtyřnásobně rychlejší práce s Vario WMS

Aplikace Vario WMS v Yssen Tools výrazně urychlila a zpřehlednila skladové pohyby, razantně snížila chybovost a v neposlední řadě významně zkrátila náročnost i pracnost inventur. Aplikace tak skvěle doplňuje samotný ERP systém Vario, jenž podniku pomáhá i v řadě dalších agend.  

Mezi ně patří například obchodní agenda či na zakázku dodané řešení pro řízení workflow. To mimo jiné automaticky páruje zakázky a na základě nastavených podmínek je automaticky posouvá napříč odděleními firmy. Díky této automatizaci firma ročně ušetří desítky až stovky člověkohodin 

V jakých dalších oblastech Vario a Vario WMS společnosti pomáhají, v čem tkví největší přínosy celého řešení pro Yssen Tools a co si o systému myslí samotní představitelé firmy? Tyto otázky vám zodpoví plný text případové studie dostupný na odkazu níže.  

Přečíst celou případovou studii