Yssen Tools šetří stovky hodin práce díky řešení Vario WMS

Česká firma Yssen Tools se trápila s fungováním skladu - neustálé hledání, papírování, nekonečné inventury, pomalé vyskladňování... Nechali si poradit od odborníků ERP systému Vario a rozhodli se pro řešení Vario WMS.

Yssen Tools šetří stovky hodin práce díky řešení Vario WMS

Jak zvládat 8.000 položek na skladu?

Yssen Tools patří mezi přední české dodavatele profesionálního nářadí a vybavení pro firmy. Rovněž jde o součást skupiny Yssen Group slučující dalších šest podniků s různým zaměřením. Od roku 2010 v Yssen Tools používají ERP systém Vario, jenž nahradil starší, již nevyhovující řešení, a umožnil sloučit firemní agendy do jednoho systému. 

Co se skladů týče, zpočátku s tím nebyl žádný problém, firmě vyhovovala klasická skladová evidence v systému. Postupem času se ale sklad rozrostl až na 8000 položek, řadu z nich odebíralo tisíce maloobchodních zákazníků přes e-shop.

Vyhledávání položek bylo pomalé, chod skladu z velké míry závisel na jedné konkrétní osobě a inventura zabrala i několik týdnů. Zástupci Yssen Tools sdělili své starosti odborníkům ERP systému Vario, nechali poradit a rozhodli se pro řešení Vario WMS.

Čtyřnásobně rychlejší práce s Vario WMS

Aplikace Vario WMS v Yssen Tools výrazně urychlila a zpřehlednila skladové pohyby, razantně snížila chybovost a v neposlední řadě významně zkrátila náročnost i pracnost inventur. Aplikace tak skvěle doplňuje samotný ERP systém Vario, jenž podniku pomáhá i v řadě dalších agend.  

Mezi ně patří například obchodní agenda či na zakázku dodané řešení pro řízení workflow. To mimo jiné automaticky páruje zakázky a na základě nastavených podmínek je automaticky posouvá napříč odděleními firmy. Díky této automatizaci firma ročně ušetří desítky až stovky člověkohodin 

V jakých dalších oblastech Vario a Vario WMS společnosti pomáhají, v čem tkví největší přínosy celého řešení pro Yssen Tools a co si o systému myslí samotní představitelé firmy? Tyto otázky vám zodpoví plný text případové studie dostupný na odkazu níže.  

Přečíst celou případovou studii