A tyto funkce znáte? Usnadněte si práci v modulu Mzdy

A tyto funkce znáte? Usnadněte si práci v modulu Mzdy

Podívejte se na přehled klíčových doplňků, které Vám výrazně usnadní práci se mzdovou agendou.

Využívejte modul Mzdy v ERP systém Vario opravdu naplno.

Podívejte se na přehled klíčových doplňků, které Vám výrazně usnadní práci se mzdovou agendou. A dejte vědět, když Vás něco zaujme nebo byste rádi doplňující informace.

Zaměstnanecký portál B2E

Zaměstnanecký portál B2E Vám usnadní vzdálenou komunikaci, zobrazování dat a předávání dokumentů mezi zaměstnancem a mzdovou účetní či personalistou. Zaměstnanci díky tomu nebudou muset chodit fyzicky do kanceláře mzdové účetní. Vše vyřídíte online. Pohodlně tak vyřešíte například:

  • Podepsání prohlášení poplatníka daně.
  • Žádosti o roční zúčtování, evidenčního listu důchodového pojištění a dalších dokumentů.
  • Odesílání výplatního lístku.
  • Podepisování dokumentů na jedno kliknutí.
Ve čtvrtek 8. 12. 2022 vysíláme webinář, kde vám představíme Zaměstnanecký portál B2E v praxi.

Registrovat se zdarma na webinář

 

eNeschopenky

Doplněk Varia, který usnadní práci s elektronickými neschopenkami. Slouží k importu a evidenci notifikací ze systému „eNeschopenka“.
  • Eviduje importované notifikace.
  • Páruje notifikace na pracovní poměry evidované v modulu Mzdy, umožňuje případné ruční dopárování.
  • Integruje notifikace do jednotlivých neschopenek – záznamech o dočasných pracovních neschopnostech (dále jen DPN).
  • Umožňuje tisk Přílohy k žádosti o dávky a Hlášení při ukončení DPN, a to bez nutnosti vytvářet měsíční mzdové složky v průběhu měsíce před řádným vytvořením mezd.
  • Umožňuje promítnutí údajů o DPN do měsíčních mzdových složek.

Import mezd MS Excel

Urychluje zadávání měsíčních mzdových složek do zpracovávaných mezd. Zajistí import měsíčních mzdových složek do modulu Mzdy ze souborů ve formátu xls nebo xlsx.

Výplatní lístek pdf

Doplněk je vhodný pro uživatele, kteří ve Variu zpracovávají mzdy a chtějí hromadně odesílat zaheslované výplatní lístky ve formátu PDF e-mailem. 

Prohlášení poplatníka daně

S blížícím se začátkem nového roku jistě využijete tiskový formulář „Prohlášení poplatníka daně“. Volitelně lze tisknout jen hlavičku s identifikací plátce daně a poplatníka nebo také údaje o slevách a daňovém zvýhodnění evidované ve Variu nebo prázdný formulář. Tisknout můžete také další tiskový formulář „Žádost o roční zúčtování daně”. 

Odesílání tiskových formulářů v elektronické podobě

Vario se Vám postará také o pohodlné odesílání tiskových formulářů v elektronické podobě přímo z modulu Mzdy. Konkrétně máte k dispozici tyto doplňky:
  • Elektronická podání
    Zajistí komunikaci s úřady prostřednictvím služeb VREP a EPO.
    Aktuálně lze odesílat tyto typy podání: Nemocenské pojištění, Nemocenské pojištění od 2009, Přehled o výši pojistného na sociální pojištění, Příloha k žádosti o dávku NP, Důchodové pojištění, Důchodové pojištění od 2009, Přiznání k DPH, PDS Hlášení k záloze, PDS Následné hlášení k záloze, Kontrolní hlášení DPH, Přehled o platbě pojistného zaměstnavatele
  • Datová schránka
    Elektronické úložiště určené k doručování a k provádění úkonů vůči orgánům veřejné moci.
    Výhodou datových schránek ve Variu je, že dokumenty zůstávají uchovány po celou dobu. Agenda umí obsluhovat více než jednu datovou schránku.
    Využití je nejen z modulu Mzdy, ale i pro využití například posílání elektronických faktur ve formátu ISDOC, posílání přiznání k DPH a dalších formulářů rovnou z ekonomického systému.